Puppycursus

 

Je wilt voorkomen dat je pup…

 • … jou niet begrijpt en liever met iets anders bezig is
 • … alleen maar oog heeft voor andere honden
 • … onrustig is tijdens het alleen zijn
 • … niet graag bij je komt als je hem roept
 • …zijn rust niet kan vinden en steeds drukker en bijteriger wordt
 • ongelukkig is, zich verveelt en/of veel stress heeft

Je wilt juist dat je pup…

 • … een fijne band met je opbouwt en jullie elkaar steeds beter begrijpen
 • … leert dat hij andere honden soms ook mag negeren
 • … een begin maakt met zich veilig voelen zonder jouw directe aanwezigheid
 • … het leuk gaat vinden om naar je toe te komen als je hem roept
 • … leert terug te schakelen en niet oververmoeid raakt
 • … genoeg verrijking krijgt en een eigenaar heeft die begrijpt wat een pup nodig heeft

Wat gaan we doen?

Ik geef les in een groepje van maximaal 3 combinaties. De 1e les is bij mij een priveles. Je pup kan dan eerst rustig kennismaken met mij en het lesplein. Daarnaast heb ik ook alle tijd voor jullie vragen en krijgen jullie alvast de eerste oefeningen uitgelegd waar je thuis mee door kunt gaan. 

Na de privels volgen nog 5 groepslessen. Basiscommando’s komen aan bod, maar ook vaardigheden zoals even rustig op je plaats wachten tussendoor komen ook steeds terug. Belonen van gewenst gedrag gebeurd veelal met kleine voertjes, maar we kijken ook of je pup interesse heeft in een speeltje als beloning. 

Ik heb geen standaard speelmoment met de puppy’s onderling tijdens de les. Ik vind het belangrijker dat iedere pup zich veilig voelt tussen anderen en ook leert dat je niet altijd iets hoeft met de aanwezigheid van anderen om je heen. Ook dat is socialiseren en opvoeden. 

Lichaamstaal en stress-signalen leren herkennen komen tussendoor ook aan bod en zal ik je ter plekke meer uitleg over geven. Zo ga je je pup steeds beter leren kennen, kun je hem begeleiden door lastige situaties heen en versterkt jullie vertrouwen in elkaar. Na de cursus gaat het proces van socialiseren en opvoeden uiteraard nog door. Vervolglessen zijn bij mij alleen op basis van privetraining. 

“Een ongelooflijk belangrijke steun is Danielle voor mij geweest!!” -Elja en Fokke-

“Luna is onze derde pup, maar jou manier van lesgeven spreekt ons het meeste aan. Jij hebt me eigenlijk geleerd te denken in de hondentaal. Voor Luna en mij waren de lessen bij jou het hoogtepunt van de week, de eerste keer dat ik naar school gaan leuk vond.”

Annie met Luna

Zomer 2022, mijn Friese stabij Fokke is van de een op de andere dag extreem angstig. Durft bijna niet meer naar binnen (onveilig), hoog in stress en vooral getriggerd in angst door (bekende) omgevingsgeluiden. Na een bezoekje aan de dierenarts werd mij verteld dat ik misschien wel een beroep kon doen op Tinley gedragstherapeuten. Ik was bijna ten einde raad. Ik ken mijn hond goed en wist dat dit helemaal niet klopte. Heel snel werd ik gekoppeld aan Danielle en een paar dagen later kwam ze al op consult. Daarna kon ik altijd telefonisch en via whatsapp bij haar terecht. Natuurlijk moesten Fokke, en met name ik, het zelf doen. Danielle hielp mij door tips te geven, mee te denken, een luisterend oor te bieden, contact te onderhouden met de dierenarts en angstmedicatie voor te schrijven. Een ongelooflijk belangrijke steun is ze voor mij geweest!! December 2022, het was hard werken, maar we hebben zo veel bereikt! Ik hoop met deze review ook anderen te stimuleren om hulp te zoeken, maar vooral zelf te investeren en te werken samen met je hond. En dan kan het echt vaak weer goed komen! 

Elja en Fokke

“Het leven is wat je overkomt als je andere plannen hebt. Dat overkwam ons. Onze Chica werd van het ene moment op het andere blind en onze wereld stond op z’n kop. Hoe gaan we hier mee om. Veel gelezen op internet maar daarna waren er nog zoveel vragen. Via via in contact gekomen met Danielle. Haar vriendelijke en rustige uitstraling beviel ons meteen en ze kon ons met al onze vragen helpen. Dankjewel Danielle, je hebt ons geweldig geholpen, vertrouwen gegeven en gerustgesteld.”

Sylvia met Chica

Praktische informatie

Hoe werkt het precies?

 • De 1e les is altijd een priveles
 • De overige 5 lessen zijn in een groepje van 3 combinaties
 • De kosten zijn € 150 voor 6 lessen in totaal
 • Handout via whatsapp met oefeningen en theorie alleen na de 1e les
 • De lessen duren 45 minuten (kom niet te vroeg, anders is je pup al snel moe)
 • Lessen zijn op zaterdagochtend (let op: vanaf september weer ruimte voor nieuwe inschrijvingen!)

Tinley- gedragstherapeut

Ik ben werkzaam als Tinley-gedragstherapeut in regio Friesland en de kop van Overijssel. Voor gedragsconsulten buiten mijn directe regio verwijs ik door naar mijn Tinley-gedragstherapeuten collega’s via de volgende link: www.tinleygedragstherapievoordieren.nl