Gedragstherapie

Soms loop je in het leven met je hond tegen (gedrags)problemen aan. Problemen die niet vanzelf over gaan. Soms heb je al van alles geprobeerd, maar niks lijkt te helpen of misschien wordt het zelfs erger. Stop met standaard advies overnemen en schakel op tijd professionele hulp in, hoe eerder hoe gunstiger vaak de prognose.

Je bent niet op zoek naar…

 • … het zoveelste standaard advies van ‘de buurman die al 20 jaar honden heeft’
 • … een quick fix, oftewel slechts symptoombestrijding, wat vaak maar kortdurend resultaat geeft en vaak het welzijn van je hond aantast
 • … iemand zonder erkend diploma en werkt met achterhaalde methoden en inzichten
 • … iemand die uitsluitend alleen naar het probleem van je hond kijkt
 • … een mega ingewikkeld rapport waar je niks van begrijpt en niet uitvoerbaar is voor jullie

Je bent juist op zoek naar…

 • … advies op maat, afgestemd op jullie, van een professional met kennis en kunde van het vak
 • … iemand die samen met jou de oorzaak van het probleem in kaart brengt, zodat jullie ook op de lange termijn verandering gaan ervaren zonder jullie welzijn aan te tasten
 • … iemand die een erkend diploma heeft en gescreend is op kennis en vaardigheden
 • … een plek waar zowel naar je hond als naar jou wordt geluisterd, het welzijn en de veiligheid van jullie beiden voorop stelt
 • … een duidelijk verslag met heldere en realistische adviezen, afgestemd op jullie mogelijkheden

Wat houdt gedragstherapie in?

Je kiest voor een traject gedragstherapie wanneer je te maken krijgt met problemen bij je hond rondom angst, agressie, ongehoorzaamheid, verlatingsangst, onzindelijkheid, overmatig blafgedrag of andere ongewenste gedragingen. Het is van belang om de oorzaak van het gedrag eerst in kaart te brengen en van daaruit jullie plan van aanpak samen te stellen.

Afhankelijk van de oorzaken, de duur van het probleem en jullie eigen mogelijkheden valt ongewenst gedrag of de situatie waarin het voorkomt vaak te verbeteren of zelfs op te lossen. Een eerlijke en goed onderbouwde prognose is uiteraard onderdeel van mijn verslag en neem ik met jullie tijdens het consult door. Realistische verwachtingen horen daar ook bij. Mijn ervaring is dat eigenaren het inzicht in het gedrag van hun hond verhelderend vinden en daarmee ook meer begrip krijgen voor hun dier. Van daaruit kijken we naar mogelijkheden.

Voor meer begeleding bij training is het vaak nodig om een uitgebreider consult (plusconsult) of privetraining af te spreken als vervolg. Maar naast training kunnen adviezen ook gericht zijn op management en/of het veranderen van de motivatie bij de hond om het gedrag te laten zien.

Een standaard consult duurt 1,5 uur en is voor de meeste problemen voldoende. Jullie gaan na het consult zelfstandig thuis aan de slag met de adviezen en kunnen in de periode van 2 maanden nazorg via mail/telefoon met mij contact onderhouden over de voortgang. Bij meerdere of complexe problemen is het nodig om een plusconsult af te spreken van 2,5 uur. In overleg verdelen we de tijd dan over meerdere afspraken zodat je meer 1 op 1 begeleiding krijgt.

Mijn consulten worden geheel of gedeeltelijk vergoed (afhankelijk van je polis) door dierverzekeraars zoals Ohra, Petplan, Hema of Inshared. Check dus even je polisvoorwaarden als je je hond verzekerd hebt. 

 

 

“Kundig en betrokken, bij zowel de hond als de baasjes”

“Wij hebben Danielle om hulp gevraagd toen Youp plotseling na onze vakantie niet meer alleen kon zijn. Hij had hier altijd al wat moeite mee, maar het was ineens veel erger geworden. Na een uitgebreid consult is ons al veel meer duidelijk geworden en snapten we beter hoe het probleem is ontstaan. Danielle had heldere adviezen die voor ons uitvoerbaar waren. Ze was eerlijk over de inzet en tijd die het van ons vroeg, we moesten hier uiteraard zelf mee aan de slag. Maar met als resultaat dat Youp nu weer probleemloos een paar uurtjes alleen kan zijn. Zo ontzettend blij dat we toch deze stap gezet hebben.”

Roos met Youp

“Via onze dierenarts hebben wij contact gekregen met Danielle. We zochten wat hulp bij het begeleiden van onze pup. We hebben het als zeer positief en leerzaam ervaren. Danielle is heel kundig en betrokken bij zowel de hond als bij de baasjes. Ze is niet alleen een hondenfluisteraar;), maar ze weet ook wat de baasjes nodig hebben. Leuke oefeningen en spelletjes. Ikzelf ben wat minder mobiel, maar ook daar had ze oplossingen voor. Kortom, super tevreden met Danielle. Zeker aan te raden.”

Govert en Birgitte met Fayska

“Wij hebben een kleine Podenco geadopteerd en we hebben goede hulp en begeleiding gehad van Danielle met gedragstherapie. Nuka had wat angsten maar met de adviezen en begeleiding hebben we nu een heel relaxed en blij hondje. We hebben daarna ook nog de puppycursus gevolgd en we vonden het een superleuke cursus. Alles wat je nodig hebt om een goede start met je hond te maken komt aan bod in de cursus.”

Jenny met Nuka

Praktische info

Hoe werkt het precies?

 • Vooraf vullen jullie een online vragenlijst in, zo kan ik mij alvast goed voorbereiden op het consult
 • Mijn praktijk is gevestigd in Wolvega, maar indien gewenst kom ik ook aan huis
 • Ik vraag jullie om vooraf observaties of filmpjes te maken als dat kan
 • De kosten zijn 195 euro voor een consult van 1,5 uur/ verslag en 2 maanden nazorg
 • Een plusconsult van 2,5 uur kost 315 euro (teverdelen over meerdere afspraken)
 • Nazorg/ ondersteuning is via mail/telefoon op eigen initiatief
 • Verslag stuur ik binnen een week na het consult (gedragsanalyse/ diagnose/ prognose en adviezen)
 • Zonodig overleg en schriftelijk verslag aan jullie dierenarts
 • Prijzen zijn incl. btw/ excl. eventuele reiskosten (35 ct./km vanaf Wolvega)