Puppycursus

Je pup op een positieve manier kennis laten maken met de wereld. Genieten van de puppytijd en spelenderwijs samen heel veel leren van en met elkaar. Versterk jullie band en zorg dat je door het volgen van de puppycursus een goede start maakt voor de toekomst!

Je wilt voorkomen dat je pup…

 • … jou niet begrijpt en liever met iets anders bezig is
 • … alleen maar op andere honden af wil stormen
 • … onrustig is tijdens het alleen zijn
 • … niet graag bij je komt als je hem roept
 • … zijn rust niet kan pakken en steeds drukker/bijteriger wordt
 • … ongelukkig is, zich verveelt en/of stress heeft

Je wilt juist dat je pup…

 • … een geweldige band met je opbouwt waarbij jullie elkaar begrijpen
 • … leert dat hij andere honden ook mag negeren
 • … een begin maakt met zich veilig voelen zonder jouw directe aanwezigheid
 • … het leuk gaat vinden om naar je toe te komen als je hem roept
 • … leert terug te schakelen en niet oververmoeid raakt
 • … gelukkig is en zonder veel stress door het leven gaat

Wat gaan we doen?

Ik geef les in een groepje van 3 combinaties. De 1e les is een priveles en kan je pup eerst rustig kennis maken met mij en het lesplein. Daarnaast heb ik ook alle tijd voor jullie vragen en krijgen jullie van mij eerste oefeningen uitgelegd waar je thuis mee door kan gaan.

Na de priveles volgen nog 5 groepslessen. Basiscommando’s komen aan bod, maar vaardigheden zoals even rustig op je plaats wachten tussendoor komt ook iedere keer voorbij. Ik heb geen standaard speelmoment tussen de pups tijdens de les, ik vind het belangrijker dat iedere pup zich veilig voelt tussen andere mensen en pups en ook leert dat je niet altijd iets hoeft met de aanwezigheid van anderen. Ook dat is socialiseren en leren. 

Je leert ook hoe jij als eigenaar het beste om kunt gaan met alledaagse situaties wanneer je een pup in huis hebt, want een pup opvoeden is niet niks. Hoe bouw je het alleen zijn op of moet je iedereen je pup laten aaien en moet je pup met iedere hond op straat kennismaken om goed te socialiseren? 

Stukjes theorie over lichaamstaal en stress-signalen leren herkennen hoort ook thuis in mijn lessen. Zo ga je je pup nog beter leren kennen, kun je hem begleiden door lastige situaties en ga je elkaar steeds meer vertrouwen.

Kynologisch instructeur en gedragstherapeut is een vrij beroep en helaas mag iedereen zich zo noemen. Om mezelf te onderscheiden als erkend gediplomeerd instructeur en gedragstherapeut voor honden ben ik geaccrediteerd bij de SPPD. Je kunt mij vinden in de lijst op de site. (www.sppd.nl)

“Kundig en betrokken, bij zowel de hond als de baasjes”

“Na een eerste kennismaking zijn we enthousiast gestart. Naast leuke en leerzame oefeningen kregen we ook theorie vol nuttige en praktische info. Zowel ik als mijn man hebben de cursus als prettig ervaren en zien terug op een mooie tijd waarin we alle aandacht en begeleiding hebben gekregen. Fijn was ook dat er altijd ruimte was om vragen te stellen. Wij zijn enthousiast en blij dat we hier voor gekozen hebben.”

Lyan en Age met Fedor

“Via onze dierenarts hebben wij contact gekregen met Danielle. We zochten wat hulp bij het begeleiden van onze pup. We hebben het als zeer positief en leerzaam ervaren. Danielle is heel kundig en betrokken bij zowel de hond als bij de baasjes. Ze is niet alleen een hondenfluisteraar;), maar ze weet ook wat de baasjes nodig hebben. Leuke oefeningen en spelletjes. Ikzelf ben wat minder mobiel, maar ook daar had ze oplossingen voor. Kortom, super tevreden met Danielle. Zeker aan te raden.”

Govert en Birgitte met Fayska

“Luna is onze derde pup waar ik mee op puppycursus ben geweest, maar jouw manier van aanpak spreekt mij absoluut het meeste aan. Jij hebt mij anders leren kijken naar mijn hond en mij eigenlijk geleerd te denken in de hondentaal. Voor Luna en mij waren de lessen een feestje. Jij hebt ons tips en tricks meegegeven waar we de rest van Luna’s leven een goede basis mee hebben gelegd, dankjewel daarvoor.”

Annie met Luna

Praktische info

Hoe werkt het precies?

 • De kosten zijn € 150 voor 6 lessen, waarvan de 1e les een priveles is
 • De overige lessen zijn in groepjes van 3
 • Handout via whatsapp met oefeningen en theorie na de 1e les
 • De lessen duren 45 minuten
 • De lessen zijn op zaterdagochtend tussen 9.00 en 12.00 uur